Eindelijk WiFi
Blijf op de hoogte en volg Annieke
13 Juli 2014 | Zimbabwe, City
Onze eerste weblog vanuit Zimbabwe. WiFi is zeer uitzonderlijk hier, gelukkig is het nu even mogelijk. Zaterdag avond zijn we aangekomen in Harare. We waren om 21.55 in het hostel, precies op tijd om meteen Nederland - Costa Rica te kijken. Erg komisch samen met Afrikanen die bij alles oeh of aah zeggen.
De volgende dag zijn we op ontdekkingstocht in Zimbabwe gegaan. Zimbabwe betekent letterlijk een groot stenen huis (wat verwijst naar de unieke grote gebouwen die hier ten zuiden van de Sahara eeuwen geleden gebouwd zijn). Het heeft 10 tot 12 miljoen inwoners en is onafhankelijk van Engeland sinds 1980. De zuid-Afrikaanse invloed is hier groot, zo betalen we onder de 1 dollar met de Afrikaanse rand. Er wordt veel gesproken in Shona, ook al is de officiële taal Engels. Iedereen vraagt waar wij vandaan komen. Als we dan zeggen dat we van Nederland komen heeft iedereen het direct over Robben. Het WK leeft hier heel erg en er zijn hier veel mensen fan van het Nederlands elftal.
In Harare, de hoofdstad, was niet veel te beleven. We hebben een aantal parken gezien, bekende pleinen, het parlement en shopping malls. In het minibusje terug was een hele ervaring. Met 21 mensen zaten we op 12 stoelen, gezellig knus dus ;)
Zondagavond hebben we de nachttrein genomen naar Mutare (in het oosten van Zimbabwe - tegen de grens van Mozambique). In Mutare hebben we een Israëlisch stel ontmoet met wie we 4 dagen naar Chimanimani National Park zijn geweest. We hebben drie dagen gewandeld en twee keer overnacht in een grot. Het was een erg mooi gebied en helemaal verlaten. Erg gaaf! En we zijn zelfs even in Mozambique geweest op de top van een berg :)
Na Chimanimani zijn wij doorgegaan naar Great Zimbabwe (de stenen gebouwen). In de reisgids stond dat het niet met het openbaar vervoer te bereiken was, het was dan ook een hele uitdaging. We hebben een middag rond gelopen tussen de ruïnes en het is inderdaad ongelooflijk hoe ze stene uit het hele land hierheen hebben vervoerd. Na een nacht op de camping daar geslapen te hebben kwamen we een gezin tegen die in een 4x4 aan het rondreizen was, erg tof! Zij hebben ons mee terug genomen tot een dorpje waar weer bussen gingen.
We zijn nu in Bulawayo, in het westen van Zimbabwe. We hebben nog 2,5 week te gaan :)
Sari zvakanaka (doei)
13 Juli 2014 - 19:30
Lindy:
Klinkt heerlijk allemaal! Genieten is vast makkelijk daar!
Liefs van ons drieën (bijna vieren ;-)). -
13 Juli 2014 - 23:44
Thea:
Wat leuk, het klinkt allemaal heel spannend. Jullie nog een genoeglijke vakantie en lieve groeten U&T -
15 Juli 2014 - 10:15
Bomma:
Klinkt avontuurlijk, maar zo zijn jullie ook. Heerlijk. Ons avontuur is dat er een fantastisch hondje hier rondloopt. Uit asiel,gaaaaaf!! Net zoveel plezier daar als wij hier. Kus Bomma en Dick -
15 Juli 2014 - 11:20
Linda:
Klinkt goed!! Geniet van het avontuur en je vakantie!
Kus Linda -
AJ:
Nice! veel plezier daaro! -
15 Juli 2014 - 20:27
Natascha:
Klinkt allemaal super leuk en jullie hebben nog veel avontuur voor de boeg! Leuk om zo jullie reis te kunnen volgen :-) Geniet ervan! -
15 Juli 2014 - 21:23
Mama/ Nora:
Eindelijk hebben wij wifi( blijkt ook gewoon in Fr moeilijker dan we dachten) en hebben we jullie verslag kunnen lezen.
Het was fijn om jullie vanmorgen ff gehoord te hebben en de foto's hadden we ook al gezien maar zo'n verslag zegt nog weer meer!
Mijn/ ons verlangen naar Afrika - naar ook zo'n soort ervaring ( a la Ghana) is er weer door toegenomen!
Blijf genieten en laat ons vooral meegenieten!
Dikke knuffel of wel gros bisous van ons. -
18 Juli 2014 - 20:39
Jorine:
Gaaf die wandelingen en overnachtingen in de natuu! Genoeg te beleven dus daar. Doe voorzichtig en tot gauw!